نور طبیعی، تضادهای داخلی در عکاسی
به علت اینکه زمان زیادی از تعطیلات و روزهای استراحت در فضاهای داخلی مثل اتاق های هتل، موزه ها و رستوران ها می گذرد، باید به روش عکاسی در این موقعیت ها نیز آشنا شویم. اگرچه ممکن است بتوانیم تاریک ترین مکان ها را با نور فلاش روشن نماییم. اما نور یکنواخت فلاش، حالت صمیمی نور محیط را از بین می برد. با استفاده از فیلم های سریع (فیلم های دارای حساسیت 400 تا 600 ایسو) و عدسی های سریع (مانند f/2.8 یا سریع تر) و به کار بردن 3پایه، می توان از تاریک ترین مکان ها بدون استفاده از فلاش عکس برداری کرد. موزه ها و فضاهای داخلی دیگر با نور خورشید روشن می شوند و اغلب آنقدر نور در این مکان ها وجود دارد که بتوان بدون استفاده از 3پایه و «روی دست» عکاسی کرد و تعادل طبیعی رنگ ها را نیز حفظ نمود. نور ملایم پنجره ها نیز آنقدر کیفیت دارند که بتوان از آن برای عکاسی پرتره استفاده نمود. ولی همیشه پشت به نور پنجره بایستید، در غیر این صورت نورسنج دوربین، نور پنجره را می خواند و عکس تاریک می شود.
وقتی که در فضای داخلی با «نور مصنوعی» عکاسی می کنید، باید فکری برای کیفیت رنگ کنید. به علت این که اغلب فیلم های رنگی برای عکاسی در نور روز ساخته شده اند. نتیجه عکاسی با این نوع فیلم ها و نور مصنوعی این است که در زیر نور «تنگستن» که قرمز است، رنگ مایه گرمی روی سطح عکس ظاهر خواهد شد. هنگام چاپ مقداری از این نور قرمز را می توان حذف نمود، و فضا را واقعی تر نشان داد. از فیلم های اسلاید رنگی نیز که برای استفاده در زیر نور تنگستن «متوازن» شده اند، نیز می توان استفاده کرد.
اغلب، وقتی در فضای داخلی عکاسی می کنید، با مخلوطی از نور طبیعی و مصنوعی سروکار دارید که نتیجه جذابی را به بار می آورد. مثلا ممکن است نور طبیعی پنجره، نور لامپ روی دیوار نزدیک سوژه و نور شمع روی میز در فضا باشد. فضایی که با نور پنجره روشن می شود، دارای رنگ های طبیعی خواهد بود، اما فضای اطراف لامپ و شمع روی میز رنگ مایه گرمی به خود خواهد گرفت.
قطعا بدترین نور برای عکاسی داخلی نور «فلورسنت» است، زیرا رنگ سبز ناپسندی روی عکس ها ظاهر خواهد شد، در صورت امکان از عکاسی در محیط هایی که با نور فلورسنت روشن می شوند، پرهیز کنید، یا از پالایه صورتی رنگ استفاده کنید که نور سبز زائد را حذف می نماید.
منبع سایت شاترباگ