لذت عکاسی

ویژه ی عاشقان عکاسی

لذت عکاسی

ویژه ی عاشقان عکاسی

انواع دوربین ها

 


انواع دوربین ها

ثبت تصویر Image Capture

   دوربین دیجیتال: تکنولوژی دوربین های دیجیتال طی سالهای اخیر نسبت به سالهای گذشته از نظر کیفیت و قیمت، پیشرفت قابل ملاحظه ای داشته است و هنوز در حال پیشرفت می باشد. به طور کلی سه خانواده دوربین دیجیتال وجود دارد:

            Single Lens Reflex (SLR)  ,   Prosumer  ,  Compact                                                                       

    که از هر سه خانواده می توان به صورت موفقیت آمیزی برای عکاسی نمای نزدیک و ماکرو استفاده کرد.

   البته در برخی از مدل های ساده تر، محدودیت هایی وجود دارد. انتخاب دوربین رابطه مستقیم با میزان جدیت شما در کار و هدف و میزان سرمایه ای که می خواهید خرج کنید، دارد. طبعا اگر هدف شما کار حرفه ای باشد، باید SLR داشته باشید.

Compact Camera

    این دوربین ها مشخصا سبک و کوچک اند به طوری که قابل حمل در جیب می باشند ولی اکثرا نسبت به خود، عکسهای خارق العاده ای می گیرند. غالبا زوم Optical ندارند و تمام خودکار (فول اتوماتیک ) می باشند. ولی دارای خطای دید Parallex نیز هستند.

(Bridge SLRS) Prosumer Camera

  به این دوربین ها Bridge هم گفته می شود. چرا که به عنوان پلی بین دوربین حرفه ای و کامپکت در نظر گرفته می شوند. این دوربین ها نمونه بزرگتر کامپکتها هستند که در آنها قابلیت عکاسی کمی پیشرفته تر است. یعنی امکان تنظیم دستی با زوم اپتیکال، بدون تغییر لنز (لنز ثابت) وجود دارد.

SLR

   قابلیت تعویض لنز در این نوع دوربین ها یک مزیت مهم است. چرا که می توان از لنزهای متفاوت با فاصله های کانونی گوناگون، حلقه های الحاقی، تله کانورتورها و فانوس (برای عکاسی ماکرو) استفاده نمود و یا حتی می توان با نصب بدنه دوربین روی میکروسکوپ یا تلسکوپ انواع دیگر عکاسی را تجربه کرد.

   DSLR ها همانند SLR ها (دوربین های آنالوگ) ، از تکنیک (Focal Plane Shutter) «شاتر سطح کنونی» استفاده می کنند. یعنی شاتر بدون مکث و تاخیر عمل می کند که این قابلیت برای عکاسی ورزشی و حیات وحش و سوژه های متحرک بسیار کارائی دارد. (اکثرا در ثانیه چند فریم عکس می گیرند).

   قابلیت های این نوع دوربین ها برای عکاسان، عبارتند از : نمایشگر، دکمه عمق میدان، حالت قفل کردن آینه، قابلیت فوکوس دستی و ... . اکثر مدل های ارزان قیمت تمامی این امکانات را ندارند. سنسور این نوع دوربین ه به سه دسته کلی 35 میلی متری، و اندازه ASP-C و سیستم المپوس 4/3 اندازه استاندارد، تقسیم می شوند.

   قابلیت های جدید هر روزه به این دوربین ها اضافه می شوند. از جمله تمیز کننده اتوماتیک سنسور، حالت Live View فیلمبرداری با کیفیت HD.

نکته:

   غبار- مشکل اساسی که SLRها دارند این است که به خاطر تعویض لنز، امکان ورود غبار و چسبیدن آن به سنسور دوربین بالا می رود. این نکته منفی دوربین های دیجیتال است چرا که غبار، در صورت بروز در روی سنسور، در تمامی عکس ها مشهود است و تکرار می شود. بر خلاف دوربین های آنالوگ که فقط روی یک فریم فیلم رویت می شود. روش تشخیص هم ساده است. کافی است عدد دیافراگم را روی 11 یا 16 قرار دهیم و از یک سطح روشن مثل آسمان عکاسی کنیم و سپس هنگام عکاسی دوربین را حرکت دهیم. اگر سنسور آلوده به غبار باشد در عکس به شکل نقاط تیره دیده می شود. البته این مشکل توسط کیت های تمیز کننده سنسور رفع می شود.

 

منبع سایت شاترباگ
نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.