نماهای درشت در عکاسی
دنیا پر از چیزهای کوچکی است که می تواند انسان را به سوی خود جلب کند. گاهی جزئیات منظره، همانند یک عکس کامل، ویژگی های محیط را نشان می دهد. یک نمای درشت از نقاشی چینی، مانند تصویری از خیابانی در «پکن» موثر است. مقدار نزدیک شدن به اشیا به دوربین و ابزار شما بستگی دارد. کمترین فاصله واضح نمایی اجسام در اغلب دوربین های معمولی بین 45 تا 60 سانتی متر است. بعضی از «عدسی های زوم» دارای امکانات گرفتن عکس های «ماکرو» از فاصله چند اینچی هستند. در صورتی که گرفتن عکس از اجسام کوچک برای شما جالب است، وجود این قابلیت در دوربین شما بسیار ارزشمند خواهد بود. از طرف دیگر در صورت نزدیک شدن بیش از حد به اجسام، سیستم میزان سازی عدسی شما قفل می شود و چراغ راهنمای تنظیم مسافت شروع به چشمک زدن می کند و دکمه شاتر از کار می افتد، در این صورت باید از موضوع خود دورتر بروید، دوباره کادر بندی کرده و عمل میزان سازی را انجام دهید و عکس بگیرید.
از طرف دیگر هنگام عکاسی با یک دوربین تک عدسی انعکاسی (SLR) محدودیتی برای نزدیک شدن به موضوع ندارید، زیرا ابزار الحاقی گوناگونی برای اینکار ساخته شده است. اگر فقط گاهی مایلید با عدسی «ماکرو» عکاسی کنید، راه حل کم هزینه تر، خرید پالایه های «کلوزآپ» است که روی عدسی های معمولی بسته می شوند. برای کارهای جدی تر عدسی های ماکرو یا عدسی های زوم که دارای قابلیت «ماکرو» هستند، دارای کیفیت تصویر بهتری می باشند. در صورت استفاده از هر نوع ابزاری که برای گرفتن نماهای درشت از اجسام ریز ساخته شده اند، فراموش نکنید که استفاده از فیلم های سریع (مثلا با حساسیت 400) بسیار مهم است.
یکی از ویژگی های بارز و با ارزش دوربین های دیجیتال این است که شما هر عکس خود را با یک حساسیت می توانید ثبت کنید. عکس اول با حساسیت (400 ایسو) و عکس دوم با حساسیت (800 ایسو) یا کمتر و بیشتر. در صورتی که در دوربین های آنالوگ که دارای فیلم هستند، شما باید تمام یک رول فیلم را با حساسیت آن فیلم عکاسی کنید. اگر فیلم 400 ایسو می خرید، تمام 24 یا 36 کادر خود را باید با همین حساسیت عکاسی می کنید. در غیر این صورت نگاتیو شما نور مناسبی برای ثبت سوژه دریافت نمی کند.
مساله عمده دیگر در عکاسی «ماکروگرافی»، لرزش دوربین و عمق کم میدان وضوح تصویر است. استفاده از حساسیت های بالا باعث می شود که با سرعت بیشتری عکاسی کنید و لرزش احتمالی تاثیر کمتری داشته باشد. برای گسترش عمق میدان وضوح نیز باید از دیافراگم های بسته تر استفاده کنید. می دانید که هر چه روزنه دیافراگم بسته تر شود، یعنی عدد Fبزرگتر باشد (مثلا: به جای F 8 از F11 یا F16 استفاده کنید) دامنه وضوح در تصویر شما بیشتر خواهد شد.
منبع سایت شاترباگ